Ontdek Hongarije

Ga even terug in de tijd, geniet van alles zoals het vroeger was, wandel in een streek waar het steenfruit zo van de bomen te plukken is, langs de eindeloze weide landschappen en zie wilde herten grazen, steek een BBQ aan en geniet van de zonsondergang, of verwarm u aan de  knisperende haard voor je je op een nachtwandeling door een ever laat verrassen. En wie even cultuur wil snuiven, ontdekt de prachtige wereldstad Boedapest, vaar over de Donau en ontdek Buda en Pest, verrijk uw geest en geniet.

City trippen, cultuur snuiven, de mooiste architectuur bewonderen, kiekjes nemen op de gekendste bruggen, wandelen of fietsen in de natuur, de wilde herten tellen en na dit alles tot rust komen op je luchtmatras in het zwembad na een welverdiende sauna, het kan hier allemaal.

NAGYKŐRÖS

Dit is het dorpje bij het huis. Het werd nog niet zo lang geleden helemaal heraangelegd waardoor het er zowel in zomer als winter gezellig vertoeven is. Je vindt er winkels en horeca terug zoals bakkers, beenhouwers, ijssalons (net zoals in Italie één van dé specialiteiten van Hong)  en restaurants, en dit alles op amper 10 minuten rijden van het huis. Het dorp Nagykőrös ligt in Hongarije, in het Pest-comitaat, halverwege de stadjes Cegléd en Kecskemét. Ook Kecskemét is zeker een bezoek waard omwille van de prachtige Hongaarse gebouwen maar ook voor de shopliefhebbers vind je hier de grote winkelketens terug.

Boedapest

De betoverende stad aan de Donau en dé stad die op je bucketlist moet staan als dat al niet het geval zou zijn. Boedapest vindt zijn naam in Boeda en Pest, namelijk de linker- en rechteroever van de Donau. Waar Boeda historische bouwwerken laat schitteren in het heuvelachtige gebied, geeft Pest de modernere versie waar naast alle grote winkelstraten, koffie- en lunchbars zich ook het uniek mooie en te bezoeken parlementsgebouw bevindt. Thermale baden, authentieke gezellige kerstmarkten met glühwein geschept uit houten vaten, culinaire restaurants, winkelstraten, gotische en barokke bouwwerken,.. Boedapest heeft het allemaal. En wie echt betoverd wilt worden, neemt als afsluiter een bootvaart ’s avonds op de Donau. Dit alles op maar 50 minuutjes rijden van NAGYKŐRÖS.

Actief of Relaxed

Activiteiten in de omgeving

Heerlijke thermale baden

Diep in de Hongaarse bodem zijn vulkanische warmwaterbronnen aanwezig. Daardoor komt in vrijwel geheel Hongarije thermaal water voor. Door breuken in de aardkorst, komt dit water op vele plaatsen op natuurlijke wijze naar de oppervlakte en is dit de plaats bij uitstek om te komen baden in één van de vele natuurlijke thermaal baden.

Ontdek

Sportief fietsen en wandelen

NAGYKŐRÖS is omringd door eindeloze plattelandsgronden waar de wilde natuur nog niet is verdreven. Dit landstype noemt men Alföld (beter gekend als de Poesta). Wie gaat wandelen of fietsen kan vaak de tel niet bijhouden van wilde herten die voorbij springen in de velden of de bossen. Kom genieten in alle seizoenen van deze nog ongerepte natuur, stippel zelf je wandel- of fietsroutes uit op google maps naargelang welk stukje je wil ontdekken.

Natuur ten top

Hongarije heeft veel te bieden op gebied van cultuur en natuur. Vooral in het oostelijk deel van het land liggen nog uitgestrekte natuurgebieden en nationale parken met vele mooie grotten

Ontdek

Touristisch verkennen

Ontdek Boedapest, het ballatonmeer of andere Hongaarse dorpen en steden.

Ontdek

Hotel Deák Panzió

In het centrum van NAGYKŐRÖS vindt u ons grondig maar gezellig gerenoveerd hotelletje terug met 8 kamers in een prachtig historisch pand, met zonnige binnentuin, in hartje centrum op het Deák plein. (restauratie buitenzijde 2019)

Ontdek