België

Uitwaaien op het strand met een lange wandeling langs de duinen, zalig zonnen in een ligstoel met een zeebriesje, zandkastelen bouwen met de kinderen, pannenkoeken eten op de zeedijk, kitesurfen op de golven, of neemt u liever les zeilen, surfen, kiten,…,  kijken naar een kerstboomverbranding op het strand, vuurwerk op oudjaar, het kan allemaal aan de Belgische kust.

Wenduine

Wenduine is gelegen tussen De Haan en Blankenberge. Wenduine heeft heel wat te bieden: een binnenzwembad, tennisvelden, minigolf, fietsen in de natuur, vissen, paardrijden, kitesurfen,,zeil-& surf school, skatepark, petanquebanen, kinderboerderij en last but not least: strand en zee! Het gebied rond Wenduine heeft zo’n 160 hectare aan duinbossen met aansluitend het langste strand van de Vlaamse kust: 12 kilometer lang en tot 80 meter breed. De op één na hoogste duin van de Belgische kust bevindt zich in Wenduine en biedt je een prachtig uitzicht over de duinen en de zee. Op deze hoge duin vind je een klein, wit paviljoen met een rood dak: de Spioenkop.

Oostende

Een echte stad aan zee en vol royale geschiedenis, thuis van beroemde kunstenaars zoals Spilliaert en Ensor. De vuurtorenwijk of ook de visserswijk genoemd, heeft er een heel nieuw stadsdeel bij. Ideaal om uit te rusten en om de stadsdrukte te ontwijken, van hieruit kan je naar het strand wandelen en genieten van rust, zon, zee en uiteraard strand. Van de visserskaai kan je gratis met de overzetboot naar het Centrum waar je vele restaurantjes vindt, strandbars, musea, galerijen en vooral grote winkel straten. Alles is hier op wandelafstand. Ook Fort Napoleon is hier in de achtertuin te bezoeken.

Lees ook: Te huur: appartement met zeezicht aan Belgische kust

Actief of relaxed

Activiteiten in de omgeving

Heerlijk tot rust

Niets beter dan even komen uitwaaien aan zee en helemaal tot rust komen. Huur een ligstoel met een windzeil en geniet van de zonnestralen op je gezicht of maak een prachtige wandeltocht langs de zee of langs de duinen.

Ontdek

Sportief touren

Fietsen langs de duinen en de zee of liever in het binnenland langs de weiden en de velden; kies de fietsroute die het meest bij je past en geniet van de prachtige natuur.

Ontdek

Natuur ten top

Ongerepte duinen, oneindige zee, maar ook parken en natuurgebieden met vogels, eenden en andere kusteigen fauna en flora. 

Ontdek

Toeristisch verkennen

Ga even terug in de geschiedenis, ontdek hoe het vroeger was of wie een artistiek kantje heeft kan zijn/haar geest verrijken met kunst, musea en galerijen. Huur een go cart en rij eens rond, stap eens langs het toeristen bureau en vraag naar wat je graag wil zien of ontdekken.

Ontdek

  • Wenduine: Leopold II-laan, 8420 De Haan
  • Oostende: Monacoplein 2-9, 8400 Oostende

Culinair dineren

Kom die lekkere noordzeevissen proeven, verrijkt met vers gevangen kokkels en handgepelde garnaaltjes. Proef wat onze Noordzee te bieden heeft!

Ontdek