Duitsland

In deze smalle en diepe vallei van de Roer/Rur, bevindt zich het pittoreske dorpje Monschau, kom wandelen in de bossen, geniet van koeien die grazen in de weides, de zonnestralen tussen de bomen, blaadjes die vallen of sneeuw die kraakt onder de schoenen, sip van een glühwein op de kerstmarkt, of geniet van een zonnig terrasje op de markt, kom en ontdek Monschau.

Eén groot natuur- en geschiedenisboek doorweven van kabbelende riviertjes, natuurparken, ruïnes, kastelen, musea. Maar ook gezellige zonnige terrasjes en veel glühwein tijdens de winter. Doe die stapschoenen aan en voel je als op een filmset tussen de  authentieke vakwerkhuisjes, of verdwaal(net niet) op de ontelbare wandelpaden waar je de zuivere lucht en onbekende geuren van de bossen kan opsnuiven. Verrijk je met de kleuren van de natuur die elk seizoen op zich te bieden heeft, of geniet van die dik verdiende warme chocomelk na een winterse wandeling in de krakend witte sneeuw.

Monschau

Monschau ligt niet ver van de grens met Nederland en België en bevindt zich in één van de mooiste streken van Duitsland: de Eifel. Het dorp ligt in een smalle en diepe vallei aan de rivier Roer, op amper 4 kilometer van de Belgische grens. De gezellige sfeer, de vakwerkhuizen, de kronkelende rivieren en de bossen rond de vallei, maken van Monschau een echt trekpleister. Je vindt in het dorp naast heel wat restaurants en bakkers ook heel gezellige winkeltjes. Hou je van een stevige wandeling? Dan kan je te voet naar de toren ruïne of de hoger gelegen bossen wandelen die Monschau omringen. Bij een van de vele uitkijkpunten kan je genieten van een prachtige zicht over het dorp. Monschau is in elk seizoen een echte aanrader!

De Eifelstreek

Het gebied is ongeveer 110km² groot en bestaat uit verschillende soorten bos, heuvels, riviertjes en karakteristieke dorpjes waar Monschau er één van is. Het ene moment wandel je tussen majestueuze beuken en eiken en het volgende moment sta je in een open veld vol bloemen. Je picknickt langs klaterende riviertjes en klimt stijl omhoog voor het mooiste uitzicht over het park. Kom om te wandelen, fietsen, paardrijden of om te kajakken op één van de vele heldere rivieren. Ontdek alle goed bewaarde schatten van de natuur. Laad die batterijen op en kom tot rust.

Actief of relaxed

Activiteiten in de omgeving

Heerlijk wandelen

Alle bezienswaardigheden bekijken in 1 wandeling dat kan, maar voor de avonturiers zijn de bossen van Monschau een echte aanrader. Doe die stevige wandelboots aan en verken alles wat Monschau te bieden heeft in en rond het dorp.

Ontdek

Sportief touren

Voel je lekker energiek na een prachtige mountainbike tour in de natuur. Kies zelf de fietstour naar wens uit het grote assortiment en ontdek de geheimen van de natuur van Monschau en de Duitse Ardennen.

Ontdek

Natuur ten top

De bossen en weivelden rondom Monschau maken deel uit van het grotere  Natuurpark Hoge Venen-Eifel. Neem zeker de tijd om het gebied rond het stuwmeer Obersee, aan Rurberg te verkennen.

Ontdek

Toeristisch verkennen

Het prachtige pand is een opvallend gebouw in Monschau en één van de mooiste gebouwen uit de 18e eeuw in Monschau. In het gebouw bevindt zich het museum over de textiel productie uit de vroegere tijden. Het Rode Huis is in 1756 gebouwd en het pand is één van de toonaangevende gebouwen in de barokstijl in het Rijnland, de Eifel.

Ontdek

Kerstmarkt

Monschau zelf is het meest bekend omwille van de fantastische kerstsfeer in de winter. In alle straten staan kerst-, eet- en glühweinkraampjes. De vakwerkhuisjes liggen onder een dekentje van sneeuw en zijn helemaal versierd, waardoor een bezoek aan dit idyllisch dorpje ook in de winter meer dan de moeite waard is.

Ontdek